maandag 16 september 2013

Project deken... Blanket ...

Ik heb het afgelopen jaar verschillende keren plantaardig geverfd. Niet alles staat in mijn webwinkel en toen ik afgelopen vrijdag aan het inpakken was voor de Dag van de Wol, keek ik naar die prachtig gekleurde strengen en voelde ik dat ik er geen afscheid van zou kunnen nemen. Het moest een deken worden! De Dag van de Wol was geweldig leuk, maar na het uitpakken, sorteren en vooral weer opruimen van de puinhopen in mijn werkruimte, was ik bekaf. Dat vroeg om een ontspannen avondje simpel breien op de bank. Het garen, 100% merino, breit heerlijk weg op grote naalden! Heerlijk om te doen en ik tank weer helemaal bij vooral nu onze hond zo ziek is, heb ik dat op het moment even hard nodig! Kijk, ik heb een strook al af, ik schat dat ik er nog zo'n 5-6 moet breien.

The past year, I dyed several skeins using natural dye. I had not put them in my webshop or on Etsy yet and just looking at these lovely skeins of wool, I decided I wouldn't. Such beautiful colours and they all match, no matter what combination you put them in! This was to become a lovely blanket for me. The 100% merino skeins knit up beautifully and as I use big needles, progress is quick. I already finished one strip and there are 4-5 more to go. After attending an annual crafts market this last Saturday with all the busy preparations and aftermath and our dog being so poorly, I need that right now.
6 opmerkingen:

 1. ziet er leuk uit zeg !! ben benieuwd hoe het verder wordt !! Sterkte met de hond

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag je zelf toch wel verwennen met deze prachtige wol. De kleuren zijn heel mooi. 'Gewoon' ribbel breien schiet lekker op.
  De dag van de wol was weer erg geslaagd heb ik begrepen. Het is voor mij wat ver uit de buurt en dat betekent dat ik te lang van huis moet zijn. Ik moet een keuze maken. Kan niet altijd iets regelen voor het thuisfront.
  Wens je veel sterkte met de hond. Zo heeft iedereen z'n zorgen....
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige tinten! Dat wordt een super deken!
  Waar heb je zoal mee geverfd? Ben super nieuwsgierig! :-)
  Sterkte met de hond! Altijd rot als een dier waar je van houdt ziek is.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kleuren, word een gezellige warme deken,sterkte met de hond,naar altijd die dingen.
  De dag van de wol was weer erg leuk ,en zoals je gezien hebt heb ik me aangemeld voor 30 nov
  Gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Liebe Alexandra!

  Was haben wir doch für ein wunderschöne Hobby! Deine Farben strahlen - herrlich!

  Ich wünsche dir ein schönes Wochenende
  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen