zondag 1 september 2013

Tevreden... Pleased...

De combinatie van werken, huishouden en handwerken is voor mij verre van ideaal. De afgelopen maanden heb ik vaak last van mijn beide onderarmen, twee 'ouderwetse' tennisarmen. Ik vraag me wel eens af of onze grootmoeders daar ook last van hadden. Die breiden en sponnen toch ook voor het hele gezin bovenop hun dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden. Misschien is het wel weer zo'n typische 'welvaartsziekte'. Mensen vroeger verrichten veel meer lichamelijke arbeid en de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik altijd een kantoorbaan heb gehad, dus misschien ben ik ook wel niets gewend.
Hoe dan ook, omdat ik gisteren zo'n last had, besloot ik verstandig te zijn (!) en geen tas te gaan vilten, maar een tas te naaien. Ik had nog twee gebruikte, geplastificeerde tafellakens liggen Het blauwe laken vond ik vorige week op de rommelmarkt en het rode had ik een keer gebruikt voor een verjaardagsfeest. Ik haal daar enorm veel plezier uit, iets maken van gebruikte materialen of 'upcyclen' zoals dat nu heet. Voor ik tegenwoordig kleding weggooi, kijk ik eerst of de stof geschikt is en leuk genoeg om opnieuw te verwerken. Bij mijn moeder thuis hadden ze het vroeger niet breed en was dit pure noodzaak. Een oude jas van vader of broer, werd netjes uit elkaar gehaald, patronen werden op de stof gelegd, de panden geknipt en voilà een 'nieuwe' winterjas. En vandaag de dag worden er zoveel leuke stofjes gebruikt, genoeg om te kiezen. Ik had in ieder geval veel plezier bij het maken van deze tas en de gebruikerster is er ook erg blij mee. Bovendien is de tas bestand tegen lekkende drinkbekers, een prettige bijkomstigheid. Laat ik nu ook nog een wollen deken gevonden hebben op de rommelmarkt vorige week.... Fijne zondag!

Yesterday I had planned to felt a new bag. However, my arms were sore and very painfull after having to work a lot and knitting a new pair of socks too eagerly.... Moderation is the key word as usual! Unfortunately, that's not one of my virtues ;-)... Anyway, instead,I decided to sew a bag from two used table cloths. The blue one I recently found on a flee market. I love upcyclen and I had a great time creating this new bag! I also bought a woolen blanket... Have a nice Sunday!


7 opmerkingen:

 1. Ze zijn supergaaf!!!!!
  Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je tassen zijn heel erg mooi. Het materiaal is heel geschikt om her gebruikt te worden. Heel wat minder belastend voor de armen dan vilten. Dat is zwaar werk! Fijne zondag.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ai wat mooi zeg leuk zo van gebruikte materialen en een deken daar kun je ook leuke dingen van maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tas enne... dat tafelkleed heb ik nu op de tafel liggen :-). Weet ik in ieder geval wat ik ermee kan doen als ik wat anders op tafel wil. Beregoed idee!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, Marian. Ik vond het eigenlijk ook jammer, het past qua kleur goed bij onze keuken, dus ik heb ff getwijfeld. Maar toen ik het zag, kon ik alleen maar aan een 'tas' denken. Grtjs, Alexandra.

   Verwijderen
 5. Oh ik raak bij jouw nooit uitgekeken moet echt vaker langs komen op je blog

  BeantwoordenVerwijderen