donderdag 23 februari 2012

Spincursus....

 
Voor de kerstvakantie zijn we gestart met een zeer succesvol 'bootcamp voor beginners' en op 25 februari volgt de 2e cursus, voor iedereen die de basisvaardigheden al onder de knie heeft, maar die nu graag beter wil leren spinnen. Tijdens deze cursusdag oefen je niet alleen hoe je je spintechniek kunt verbeteren maar ook, waar je op moet letten als je ruwe vachten wilt kopen. Daarnaast leer je ook een aantal minder gebruikelijke spintechnieken.
Deze 2e cursus is ideaal voor iedereen die zichzelf heeft leren spinnen, en die nu in korte tijd naar een hoger niveau wil komen en voor iedereen die wel eens met ruwe vachten werkt (of deze zomer wil gaan werken) en die wil leren, hoe je zelf ruwe wol kunt beoordelen.

Voor de spinners die echt "alles" willen leren volgt een maand later cursusdag 3, waarbij de spintechnieken uit cursus 2 nogmaals worden geoefend, zodat deze echt vertrouwd worden en waarin we bekijken, hoe je commerciele patronen kunt gebruiken voor je eigen handgesponnen wol. Bovendien wordt dan ook gewerkt met gekaarde mengsels van allerlei verschillende vezels (niet alleen schapen).

Voor liefhebbers van zachte wol en ragfijne garens organiseren we in mei tenslotte een 4e cursusdag, de Merino Basis cursus, waar je leert om te werken met Merino, Polwarth, Shetland en andere zeer fijne, niet prikkende(!)
schapenwol.

Je kunt nog meedoen, maar snel aanmelden is gewenst, zeker voor zaterdag 25 februari. Hierbij daarom een oproep aan iedereen die graag beter wil leren spinnen: Meld je vandaag nog aan via spinnerofyarns@hotmail.com of vraag extra informatie op als je meer wilt weten.

Cursus 2 en 3 worden door veel deelnemers samen gevolgd, omdat de lesstof op elkaar is afgestemd. Cursus 4 kan worden gevolgd door iedereen die zelf al 'gewone' garens kan spinnen.

Als je meedoet aan drie of meer cursusdagen krijg je als geschenk deze zomer een 3-maands Wolabonnement 'Classic' plus het eboek 'basisvaardigheden voor handspinners', geschreven door Spinner Of Yarns.

Spinner Of Yarns
Atelier Het Wolbeest
 

3 opmerkingen:

 1. Wat een interessant programma biedt je aan, klinkt allemaal heel aantrekkelijk! Waar worden deze cursussen gehouden? Groetjes Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Lupineke,

   Deze cursussen worden bij mij in het atelier in Swalmen (bij Roermond) gehouden en ik kan je vertellen dat het inderdaad heel erg leerzaam en boeiend is. Ik dacht dat ik een heel aardig eindje kon spinnen, maar dat viel toch een beetje tegen.... ;-). Na het volgen van de cursus kun je écht goed spinnen en het is gewoon ook heel erg gezellig.....! Groetjes, Alexandra.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen