woensdag 19 juni 2013

Sokken en jam... Socks and marmelade... Socken und Marmelade...

De sokken voor mijn moedertje zijn klaar:-).
I have finished knitting the socks for my mum :-)
Am letzten Sonntag habe ich die Socken für meine Mutter fertig gestrickt :-).


De 3 kilo aardbeien uit eigen tuin heb ik tot jam verwerkt. Ik was zo lekker bezig dat ik meteen maar nog wat vlierbessen, bramen, bosbessen, pruimen en frambozen van vorige jaar uit de diepvries heb gehaald. Heerlijk! Er gaat niks boven jam van onbespoten fruit uit eigen tuin!

I have been busy processing this years strawberries into marmelade. While I was at it, I decided to use the blackberries, prunes, blueberries, elderberries and raspberries from last year, which I had in store in the freezer and make some more marmelade. Marmelade made from fruit grown in your own garden is just the best!!

Ich habe heute die Erdbeeren aus unserem Garten zu Marmelade gekocht. Es machte mir so viel Spaß, daß ich mich entschloß, die Vorräte vom Letzen Jahr (Heidelbeeren, Brombeeren, Holunder, Pflaumen und Himbeeren) auch zu Marmelade zu kochen. Es gibt nichts besseres als Marmelade von Früchten aus eigenem Garten!!
13 opmerkingen:

 1. Heerlijk die jammetjes ik ga volgende week ook nog ff aan de gang. Heb het fruit van afgelopen jaar nog niet eens op :)
  Groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, heb ook nog een kilo of wat in de vriezer. Ga het nu maar allemaal opmaken. Grtjs, Alexandra

   Verwijderen
 2. Leuke vrolijke sokken, daar zal je moeder veel plezier van hebben.
  Fijn dat je al zo veel aardbeien had. De allerlekkerste jam maak je van je eigen fruit. Mijn aardbeien zijn nog niet rijp.
  Als ik te veel fruit heb vries ik het ook in; heb je verderop in het jaar nog wat. Succes.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja heerlijk maar ook in het wild is het leuk plukken te beginnen met de vlierschermen daar heb ik lekkere siroop van gemaakt gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik pluk de vlierbloesem ook altijd wild. Dit jaar heb ik een struik met 5 bloemen, dus hopelijk volgend jaar siroop en jam uit eigen tuin ;-)!!

   Verwijderen
 4. Prachtige sokken heb je gebreid voor je moeder. Die aardbeien jam ziet er heerlijk uit, bij mij in de tuin zijn de aardbeien helaas nog niet rood.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, dit was al de tweede lichting. Hier in het zuiden is het natuurlijk altijd weer een fractie warmer, wellicht dat het daaraan ligt...

   Verwijderen
 5. Heerlijk die zelfgemaakte jam van eigen bodem. Mooie kleurige sokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief om sokken voor je moeder te breien. Zelfgebreide sokken zitten zo lekker!
  Heerlijk al die zelfgemaakte jam. Mooi gezicht ook, al die potjes.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt zelfgebreide sokken zijn geweldig! Wil nooit anders meer; brei stug verder. Nu voor de dochter van een vriendin. Grtjs, Alexandra

   Verwijderen
 7. Ja helemaal waar! Alhoewel een rare combinatie, ha,ha. Hier zijn de aardbeien nog steeds niet rijp en de kersen worden letterlijk gepikt door de kraaien :0( gr.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De pruimen-vlierbessen jam is verrukkelijk en de bosbessen, bramen en frambozen vallen in de categorie bosvruchten en zijn ook lekker in een jam. De aardbeien zijn puur. Leuke is bovendien dat het halfzoete jam is, dus meer fruit en minder suiker. Smaakt toch heel anders dan jam uit de winkel. We komen de winter wel door met het fruit van dit jaar er nog bij ;-).

   Verwijderen