woensdag 3 april 2013

Ik worstel... Struggling...

Poeh hé... Ik wilde per se de boemerang hiel, alias Zandloper- of Jojo hiel uitproberen. Ik heb een eenvoudig boekje met uitleg over het breien van sokken, maar zelfs dat vind ik niet duidelijk. Het eerste gedeelte was makkelijk, maar het tweede.... Ik volg braaf de beschrijving en onderwijl rijzen bij mij vragen op en weet ik vaak niet of ik het wel goed doe. Drie keer geprobeerd, uitgehaald! Niemand in mijn omgeving breit, laat staan sokken, dus wat doe je dan? Juist, je gaat op YouTube kijken. Ik heb een Duits filmpje gevonden dat ik ook nog snap ;-). Ik heb alleen wat gaatjes, zoals jullie kunnen zien :-( ... Zouden die met wassen minder worden? Had ik het garen nog strakker moeten aantrekken? Geen sinecure hoor, die hiel!
Mochten jullie het ook willen proberen, hierbij de link van het filmpje van deel 1 en deel 2, want de hiel wordt in twee delen gebreid. Succes!

A brave attempt to knit socks with a boomerang heel. The first part was easy, but the second part... I just couldn't get round doing it the right way! After three attempts, I decided to check YouTube and found a German explanation which I understand ;-) ... I am not satisfied yet though, there are some small holes, which I hope will dissapear after washing them. Tricky business boomerang heels!4 opmerkingen:

 1. Is geen makkelijke hiel, heb hem ook wel eens gedaan, niet mijn favoriet, ik houd het bij de versterkte Hollandse hiel :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is mijn favoriet als je het een maal door hebt doe je nooit meer anders maar heb je na de eerst serie minderingen Noem ik ze maar even wel twee toertjes rondgebreid!!! Omver volgens het tegenovergestelde te doen gr marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brei heel veel sokken , maar deze hiel doe ik niet zo graag. Gewoon de Hollandse hiel al dan niet versterkt. Succes met je sokken. Je kunt nog weer oefenen met de tweede sok. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alhoewel ik al heel wat jaartjes brei ben ik nu ook voor het eerst met een sok bezig. Ik heb een sokkenpatroon gevonden op www.wolhalla.nl daar geven ze een hele duidelijke beschrijving. Nog een cm of 4 en dan ben ik aan de hiel toe. Ben benieuwd of het me lukt. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen