zondag 4 november 2012

'Rustig'... 'Quiet'... 'Ruhig'...

Het is rustig op mijn blog, maar achter de schermen...!! Ik ben druk geweest met verjaardagen en feestjes, werk, opdrachten, voorbereidingen voor de workshops volgend week en dus had ik geen tijd om te bloggen.
I have been so busy the past week with birthdays, partys, work, assignments, and preparations for next weeks workshops, so it has been a bit quiet here.
Ich war so mit Geburtstagen, Geburtstagsfeiern, Arbeit, Aufträgen und Vorbereitungen für die Kurse nächste Woche beschäftigt, daß ich keine Zeit zum Schreiben hatte.

Ik heb van mijn vriendin N. een geweldig verjaardagscadeau gekregen!! Een pakket sokkenwol; echt superleuk!! Mijn handen jeuken om eraan te beginnen... ;-)
Got this great package of sock yarn from my friend N for my birthday!! Can't wait to get started!!
Meine Freundin N. überraschte mich mit eine tolles Geburtstagsgeschenk: Sockenwolle!! Meine Hände jücken!


Jullie zijn vast nieuwsgierig naar mijn tweede sok... die is nog steeds niet af... Op mijn verjaardag notabene ging iemand per ongeluk op mijn KnitPro sokkennaald hangen en aangezien die van beukenhout zijn gemaakt, zei de naald 'krak'. De kenners onder jullie weten wat dat betekent. Het zijn enorm kostbare naalden, een speciale set van 6 x 5 naalden in verschillende diktes en dus was ik niet echt blij! Gelukkig kon ik een los setje naalden bestellen, gisteren door de postbode gebracht :-). Ik kan weer verder breien :-).
One of my sock needles broke last week, so I could not continue knitting. Yesterday, a new set arrived by mail :-) !!
Eine meiner Stricknadeln war gebrochen also konnte ich nicht mehr weiter stricken. Gestern kamen neue Nadeln mit der Post. Diese Woche sollte der zweite Sock fertig sein ;-)..

 
De sjaal die ik zou breien voor de beste vriendin van Bijke was ruimschoots voor haar verjaardag af, want ik was er gelukkig op tijd aan begonnen. De sjaal is gebreid met garen dat ik gesponnen heb van wol van hun eigen schaap (blauwe texelaar), gemengd met wat merino en angelina.

I spun and knitted a scarf as a birthday gift for our daughter's best friend. It's wool from their own sheep, a  Blue Texelaar, mixed with some merino and angelina. The colors are much better than shown in the photo.

Ich habe ein Geburtstagsgeschenk gestrickt für die beste Freundin meiner Tochter. Das Garn habe ich mit Wolle ihres eigenen Schafes, vermischt mit merino und angelina, gesponnen und danach gestrickt. Die Farben sind in Wirklichkeit schöner als im Foto.


Bregje met sjaal ;-)

Bijke met sjaal
Fijne zondag!
Have a nice Sunday!
Ich wünsche Euch einen schönen Sonntag!


8 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heel mooi uit! Lekker warm en vrolijk met dat rode 'opkikkertje' erin.
  Bijke en Bregje zijn vast zussen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps naam vergeten. Met anoniem hoef ik verder niet moeilijk te doen.
   Groetjes, Nelly

   Verwijderen
 2. wat een mooie sjaal/col is dit geworden.

  groetjessss

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fleur is razendblij met de sjaal. Ze loopt er zelfs binnen de hele tijd mee. iedereen krijgt ook alle details te horen. Het is een prachtige sjaal geworden. Namens Fleur heel erg bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig; dat was ook de opzet!! Leuk om te horen! Bijke liep er ook al mee rond. De sjaal kriebelt wel wat, want choco is natuurlijk niet de jongste meer en dus is de wol wat ruwer. Bijke vond het geen probleem, maar Bregje wel. Hoe dan ook; ik hoop dat ze er veel draagplezier van heeft :-).

   Verwijderen
 4. Mooie sjaal! En die sok moet je echt afmaken hoor, het is zulke leuke wol!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar ben ik 's avonds druk mee bezig. Duurt niet zo lang meer :-)...

   Verwijderen