vrijdag 9 september 2011

Spinnen in Swalmen!

Het is hier zó druk geweest de afgelopen twee weken dat het vilten er bij in is geschoten :-( ...
Ik ben heel druk met de voorbereidingen voor de workshops komend najaar en een tijdschriftartikel over vilten. Bovendien wordt er op 19 november 2011 hier bij mij in het atelier een start gemaakt met een reeks van spincursussen 'Spinnen in Swalmen', die gehouden worden in samenwerking met Cecile Sarneel van de Spinner of Yarns. Ik heb er echt heel veel zin in! Het beloofd heel leuk te worden! 
Dit is de planning:


Spinner Of Yarns Spincursussen - winterprogramma 2011 in samenwerking met Atelier Het Wolbeest - Noord Limburg “Spinnen in Swalmen”
Deze winter geeft ‘Spinner Of Yarns’ Cecile Sarneel een reeks op elkaar afgestemde spincursussen in samenwerking ‘Atelier Het Wolbeest’ in Swalmen – Noord Limburg. De reeks ‘Spinnen in Swalmen’ betreft een aantal praktische workshops, waarvan de lesstof op elkaar is afgestemd, en waarbij steeds een nieuwe kant van het spinnen wordt belicht.
Als u begint met spinnen, kunt u alle vier de workshops volgen. Als u al langer spint, kunt u zelf bepalen waar u wilt instappen, afhankelijk van uw cursusbehoefte. Onze gastvrouw in het bosrijke Swalmen is Alexandra v.d. Poel, die zich, naast de zorg voor een groot gezin en een ijssalon sinds enkele jaren bezig houdt met verven en vilten van vele verschillende wolsoorten… en die recent ook het kaarden en spinnen heeft toegevoegd aan haar vele wolactiviteiten.

Zaterdag 19 november 2011
Basis BOOTCAMP voor beginners
Bedoeld voor iedereen die in 1 dag wil leren spinnen!

Zaterdag 14 januari 2012
Spincursus Niveau I
voor beginnende spinners Oefenen van basisvaardigheden over schapen, wol en spinnen

Zaterdag 25 februari 2012
Spincursus Niveau II
voor gevorderde beginners Verbeteren spintechniek – leer om garens te spinnen van hogere kwaliteit

Zaterdag 7 april 2012
Wol Spinnen Niveau III
voor gevorderde spinners spinnen op gevorderd niveau, werken met diverse vezels en technieken

Zaterdag 19 mei
Basiscursus IV - Merino en andere zeer fijne wolsoorten
Voor spinners vanaf Niveau II (gevorderde beginners)

Cursusprijs is €75 euro per persoon per dag, inclusief lunch, koffie en thee. Bij deelname aan 3 of meer workshops 10% korting op de 3e en 4e workshop. De workshops starten om 10:00 en gaan door tot ca 16: 00 uur met ca. 45 min. lunchpauze. U kunt tijdens de cursus uw eigen spinnewiel gebruiken, maar het is ook mogelijk een spinnewiel te huren. Neemt u voor meer informatie of inschrijving contact op met Spinner Of Yarns, via het email adres spinnerofyarns@hotmail.com Stuurt u ons svp ook bericht, wanneer u twijfelt over uw kennis en vaardigheden. Wij kunnen u dan helpen om de beste workshop te kiezen.

3 opmerkingen:

  1. Wat spannend allemaal! De tijd voor het vilten komt vanzelf weer hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel spannend allemaal en inderdaad het vilten komt wel, maar ik wil zoveel tegelijk.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mijn vraag hebben jullie dit jaar nog een workshop spinnen?

    BeantwoordenVerwijderen