donderdag 14 juli 2011

Zwaar geschut....

Dochter ligt al twee dagen met 40+ op de bank: ernstige keelpijn, hoofdpijn en misselijk. Heel zielig. Tijd voor het zwaar geschut! Ik ben net de tuin ingelopen en heb verse venkel, salie, tijm, verschillende soorten pepermunt, hyssop en citroenmelisse geplukt. Ik had nog verse gember en die heb ik met de rest van de geplukte kruiden, twee kaneelstokjes, gedroogde vlierbloesem en duizendblad in een grote pan met water op het vuur gezet. Tijdje laten pruttelen. Vervolgens heb ik het in een mok geschonken, ongeveer 3/4 vol. Koud water erbij (want anders te warm en dan werkt de honing niet) en met een grote theelepel honing opgediend en mevrouw drinkt nu elke vijf minuten een klein slokje... Ik hoop dat ze het binnenhoudt, want daar zal ze snel van opknappen.
Salie werkt ontstekingsremmend en is goed tegen keelpijn; pepermunt en venkel zijn verzachtend voor maag en darmen; citroenmelisse, kaneel en gember helpen tegen kramp en misselijkheid, honing geeft energie en versterkt de werking van dit heksenbrouwsel. Vlierbloesem werkt goed tegen griep en verkoudheid enzovoorts....
De rest van de familie heeft gezellig een kopje meegedaan......

4 opmerkingen:

  1. Beterschap met je dochter, ik hoop dat ze snel opknapt van je drankje.
    Groet Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als dit niet gaat helpen.....beterschap voor je dochter.
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk dat je dat allemaal in de tuin hebt! Beterschap, alleen de aandacht die in de "thee" zit zal al beterschap geven.

    XO Heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een goede idee! Ik heb alle ingredienten al in mijn groente tuin!
    Beterschap voor de kleine!

    Florcita

    BeantwoordenVerwijderen